Nem diétás, nem vega, nem divatos, viszont baromi finom. Édességet egyáltalán nem szerető, húsimádó születésnaposoknak csodás ajándék, mint az már több ízben bebizonyosodott. A képen látható példány tésztája teljes kiőrlésű, nagyrészt tönkölybúzából készült - csak a kiegyensúlyozottság kedvéért -,…

Szerző: mezsuka  2016.11.13. 10:43 Szólj hozzá!

Elkészíteni is jóleső érzés, de enni a legjobb. Ha jól sikerül, olyan lesz, mint a szivacs:  összenyomod és kirúgja magát. A kérge megsülve kopog, belül tele van lyukakkal, és napokig eláll. Mivel semmit nem mérek, elnézést, ha hozzávetőlegesek a mennyiségek. 8 zsemléhez szükséges: kb 40 deka…

Szerző: mezsuka  2016.05.23. 09:40 Szólj hozzá!

A kucsmagomba az egyik legkedveltebb erdei gomba, nemcsak az íze, de mókás kis kalapformája miatt is. Nem kell vagdosni, aprítani, egy darabban is süthető, főzhető. Leginkább mártások készülnek belőle húsok mellé, de önálló ételként is remek. Íze erőteljes, de nem tolakodó, víztartalma nem túl…

Szerző: mezsuka  2016.05.14. 17:29 Szólj hozzá!

Gumipapucs, ami a sarkadhoz csattan minden lépésnél és csak csoszogni lehet benne. Így tudnám lefordítani az olasz ciabatta szót (ejtsd: csábáttá). Hál' istennek nem az íze, hanem a formája miatt nevezik így... Lapos, kicsit alaktalan, kitaposott lábbeli, amelyben legfeljebb a strandra  csoszog ki…

Szerző: mezsuka  2016.04.23. 11:09 Szólj hozzá!

A torta szóról elsősorban nem a cukkini vagy a spenót jut eszünkbe, hanem egy Dobos-szelet vagy egy habkönnyű vaníliakrém. Nem csoda, hiszen valójában egy édes tortának és a spenótnak nem sok köze van egymáshoz, egyedül a forma köti össze őket, amiben kisütjük. A sós torta tésztája természetesen…

Szerző: mezsuka  2016.04.03. 10:32 Szólj hozzá!

Címkék: olasz ünnep egytálétel vegetáriánus

süti beállítások módosítása