A rebarbara az a valami, amelyről borzasztó nehéz elképzelni, hogy bármire is használható a konyhában. A zöldes-mályvaszínű, csöves szárú növény a póréhagymára hasonlít, íze viszont olyan, mint az egresé. Kellő mennyiségű cukorral és fahéjjal összefőzve egész élvezhető. Mivel szeretem a kihívásokat, néha veszek egy csokorral.

A tésztához valók: fél kiló liszt, 1 kocka margarin, 1 pohár tejföl, ½ kocka élesztő, negyed kiló cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás sárgája a tésztába, a fehérje e rács kenéséhez,  ½ zacskó sütőpor, csipet só, fél citrom leve

A töltelékhez valók: fél kiló rebarbara, fél kiló eper, 20 deka cukor, vaníliás cukor, fahéj, zsemlemorzsa

Elkészítés: A tészta száraz összetevőit keverd először össze – a margarint is belemorzsolva –, majd mehet bele a tojás, a tejföl és a citromlé. A rebarbara külső rétegét húzd le, 4-5 centis darabokra vágva kevés vízzel és cukorral főzd addig, míg a villával szétnyomható. Kevés fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítsd, de mielőtt a tepsibe fektetett tésztára kennéd, ágyazz meg neki egy vékony réteg zsemlemorzsával. Kend rá zöldes pépet – ami nem túl szép látvány – és díszítsd fel fél eprekkel. Ne tegyél rá sokat, mert eláztatja a tésztát. Egy ökölnyi félretett tésztából szépen rácsozd meg, kend rá a tojásfehérjét és már mehet is a 200 fokos sütőbe.

Kb 25 perc alatt sül meg.              

Szerző: mezsuka  2012.05.31. 09:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamese.blog.hu/api/trackback/id/tr534556600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása