1. A lazac karácsony óta lapul a mélyhűtőben. Akkor sok volt, most kevés lenne. Másfél tisztességes adagra való, és mi hárman vagyunk.

2. A farfalle tésztát állandóan félrerakjuk, mert vagy a közepe marad kemény (ott ahol a nyakkendő csomója van), vagy a pillangószárnyak főnek szét. Lehetetlen „al dente” elkészíteni.

3. Maradt egy csészényi bazsalikomos paradicsommártás a hétvégi tésztavacsorából. Mivel eddig sajnáltam kidobni, majd pár nap múlva dobom ki, amikor már nem sajnálom, mert megpenészedik a teteje…

Igen, ebből lett a sült lazac paradicsomos farfallekörettel! Míg a tészta főtt, olívaolajon sült a lazac. 10 perces ebéd. A befektetés és a megtérülés ideje nagyjából azonos. Tudtok ennél jobb üzletet?

Persze nincs mindig 22 deka fagyasztott lazac a háztartásban, belátom. De fél csirkemellel szerintem hasonlóan szépet alkothatunk. Lényeg, hogy mindenből kevés legyen, mert a fantázia csak akkor indul be.

Vedd fel az étlapra!

Szerző: mezsuka  2012.04.11. 06:18 2 komment

Címkék: lazac hal

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamese.blog.hu/api/trackback/id/tr734382274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harangvirág (törölt) 2012.06.10. 14:23:41

Érdekes, hogy a lazacot mindenki csak sütve tudja elképzelni, pedig párolt formában, fűszerezve is nagyon finom tud lenni!

mezsuka 2012.06.10. 14:58:10

Igaz ez sok mindenre, nem csak a lazacra... :-))))
süti beállítások módosítása