1. A lazac karácsony óta lapul a mélyhűtőben. Akkor sok volt, most kevés lenne. Másfél tisztességes adagra való, és mi hárman vagyunk.
2. A farfalle tésztát állandóan félrerakjuk, mert vagy a közepe marad kemény (ott ahol a nyakkendő csomója van), vagy a pillangószárnyak főnek szét. Lehetetlen „al dente” elkészíteni.
3. Maradt egy csészényi bazsalikomos paradicsommártás a hétvégi tésztavacsorából. Mivel eddig sajnáltam kidobni, majd pár nap múlva dobom ki, amikor már nem sajnálom, mert megpenészedik a teteje…
Igen, ebből lett a sült lazac paradicsomos farfallekörettel! Míg a tészta főtt, olívaolajon sült a lazac. 10 perces ebéd. A befektetés és a megtérülés ideje nagyjából azonos. Tudtok ennél jobb üzletet?
Persze nincs mindig 22 deka fagyasztott lazac a háztartásban, belátom. De fél csirkemellel szerintem hasonlóan szépet alkothatunk. Lényeg, hogy mindenből kevés legyen, mert a fantázia csak akkor indul be.
Vedd fel az étlapra!