Érzem a tavaszt a sejtjeimben. És azt is, hogy túl sokan vannak. Mármint a zsírsejtek. Nem férnek a bőrükben, én meg nem férek a nadrágomba.

káposztarépahagymamalma (1).JPG

Ideje olyan étel után nézni, amelyről köztudott, hogy direkt fogyaszt. Mivel a káposztaleves dögunalom, a tojáskúra árt az epének, a jó minőségű hal és hús drága, a koplalás meg a hírhedt jojó-effektust vonja maga után, olyat kell enni, ami:

  • finom
  • izgalmas
  • olcsó
  • jól variálható
  • és tényleg nem hizlal, még nagy mennyiségben sem.

A megoldás a nyers savanyúkáposzta-saláta lilahagymával, répával és almakockákkal.

Miért jó?

Mert semmilyen fűszer nem kell hozzá, az elkészítése egyszerű, akár egy hétig is tárolható, és főtt étel is készíthető belőle.

Mi a titka?

Fontos, hogy kiváló minőségű alapanyaggal dolgozzunk (bizalmi árustól vegyük) és ne a boltban, mert az ott árult szürkés-sárga színű, agyonecetezett, agyonsózott marhaság nem lesz jó semmire, viszont a kedvünket elveszi. A jól eltett savanyúkáposzta még a tél végén is szép, élő színű, harsog és se nem túl sós, se nem túl savanyú.

Hogyan lesz főétel?

A nyers saláta úgy változtatható főétellé, hogy egy kevés olívaolajon, fedő alatt puhára pároljuk, és esszük azzal, amit ilyentájt lehet enni. Sovány hússal, hallal, sajttal, teljes kiőrlésű kenyérrel, barna rizzsel, tofuval, stb… az ötleteknek csak az ízlés és a pénztárca szab határt.

Hozzávalók és elkészítés

1 kg savanyúkáposztát, 4 fej lilahagymát, 30 deka répát és 4 db almát tetszés szerinti méretűre vágunk és beletesszük egy jól záródó tálba (műanyag edénybe), majd amikor megéhezünk, ezt vesszük elő - nem a zsömlét, a  vajat és a téliszalámit...

 

Szerző: mezsuka  2013.02.26. 11:09 Szólj hozzá!

Címkék: saláta fogyókúra savanyúkáposzta diétás

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamese.blog.hu/api/trackback/id/tr845106147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása