Fáradt, íztelen almák, összeaszott dióbél. Vége a télnek, de a tavaszi gyümölcsök és zöldségek még lapítanak. A házi baracklekvár meg már vagy egy hónapja elfogyott. Ezt a gasztronómiailag légüres teret kitölthetjük az almás zserbóval, ami áthidaló megoldás a borízű…

Szerző: mezsuka  2010.04.04. 18:12 9 komment

Címkék: alma gyümölcs édes

A rendszerváltás nemcsak társadalmi-politikai értelemben hozott újat, de a konyhaművészetben és a táplálkozásunkban is. A kilencvenes évek elején fel-feltünedeztek az elegánsabb zöldségesek pultjain az egzotikus gyümölcsök (marcuja, licsi, csillaggyümölcs, mangó) és…

Szerző: mezsuka  2010.04.02. 14:39 4 komment

Címkék: fokhagyma pástétom avokádó

A gyerekek feltétlenül örülnek, ha a meglepetés szót hallják, mi felnőttek kicsit óvatosabbak vagyunk, tapasztalataink szerint nem csak kellemes, de kellemetlen meglepetés is érheti az embert, legyünk bármilyen óvatosak is. A konyhában is szép számmal előfordulnak esetek, amikor…

Szerző: mezsuka  2010.03.31. 08:22 6 komment

Címkék: édes dió mák

Ez a recept új fejezetet nyit majd életedben, egy csapásra megváltoztatja szemléletedet, visszaadja elveszett hitedet - ha elveszett -, és csupa nagybetűvel szerepel majd a recepttáradban, ebben biztos lehetsz. Amióta birtokában vagyok, már tudom, nagy meglepetések érhetnek ugyan az…

Szerző: mezsuka  2010.03.30. 15:30 8 komment

Címkék: édes tészta

  Tölteni szinte bármit lehet! Legyen zöldség vagy hús, ha betekerésre, kikaparásra és újratöltésre alkalmas, kiváló alapanyaggá válhat. Vegyük például a padlizsánt. Nincs ugyan szezonja, de Pepitabarack erre vágyik, hát hadd örüljön! Aztán elszámoltatom ám, és le kell…

Szerző: mezsuka  2010.03.29. 13:42 5 komment

Címkék: olasz paradicsom fokhagyma padlizsán rizs egytálétel darálthús

süti beállítások módosítása