Július 26-án a taljándörögdi LŐKE KÚRIÁBAN elindulnak a Töltött Bundás Zsömle (TBZS) Napok! A töltött bundásokat a Konyhamesék szerzője és barátai - a kúria állandó és átmeneti lakói - készítik frissen és gyorsan.
Hogy készülnek?
A zsömle tetejéből és aljából egy-egy szeletet levágunk, hogy a tojást jobban felszívja. A hasi felmetszés után mindenféle finomságokat tömünk belé és hagyományos módon bebundázzuk, kisütjük.
Ízelítőül néhány TBZS:
- Spenótos-juhtúrós
- Paradicsomos-mozzarellás-oreganos
- Kapros-sajtos
- Fahéjas, porcukros
- Kakaós-porcukros
- Házi lekváros
Igény szerint a kertben, iletve a hűtőben található alapanyagokból is készítünk bundást.
Lásd még a korábbi bejegyzést is: