Július 26-án a taljándörögdi LŐKE KÚRIÁBAN elindulnak a Töltött Bundás Zsömle (TBZS) Napok! A töltött bundásokat a Konyhamesék szerzője és barátai - a kúria állandó és átmeneti lakói - készítik frissen és gyorsan.

 

Hogy készülnek?

A zsömle tetejéből és aljából egy-egy szeletet levágunk, hogy a tojást jobban felszívja. A hasi felmetszés után mindenféle finomságokat tömünk belé és hagyományos módon bebundázzuk, kisütjük.

Ízelítőül néhány TBZS:

- Spenótos-juhtúrós

- Paradicsomos-mozzarellás-oreganos

- Kapros-sajtos

- Fahéjas, porcukros

- Kakaós-porcukros

- Házi lekváros

Igény szerint a kertben, iletve a hűtőben található alapanyagokból is készítünk bundást.

Lásd még a korábbi bejegyzést is:

Hungarian töltött bundás

 

 

 

Szerző: mezsuka  2011.07.21. 10:29 Szólj hozzá!

Címkék: feltét egytálétel zsömle töltött bundás

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamese.blog.hu/api/trackback/id/tr43085636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása